5 koraka za brand building

Svatko je od nas jedinstven i poseban na svoj način, te bi upravo te „vrline“ trebao iskoristiti pri razvoju vlastitog branda – jer nitko na ovome svijetu ne može biti poput tebe, zar ne?

A upravo je to tvoje najmoćnije oružje…

 

Vječno je pitanje treba li brendirati nas same ili određeni proizvod, te što se više isplati? Kao odgovor na to pitanje donosimo ti nekoliko savjeta na koji način implementirati razvojne strategije i taktike u svoje poslovanje:

Kako izgraditi brand
Kako izgraditi brand

1. Analiza tržišta

Identifikacija ciljane publike, te praćenje konkurencije i trendova temeljne su stavke za kreiranje početne vizije te odabiranje smjera u kojem želimo razviti, a potom lansirati naš brend. Ukoliko već imate brand potrebno je istražiti u kakvoj se on poziciji nalazi u usporedbi sa konkurencijom, te otkriti razloge zašto je to tako.

2. Ime i logo

U suradnji sa kreativcima (jer dobar i profesionalan savijet uvijek dobro dođe!) smisli značajan logo i ime kako bi putem njih ujedno mogao prenjeti poruku čime se točno baviš. Upravo će te oni izdvajati u masi i upravo su radi toga od velike važnosti!

3. Emocionalna povezanost

Psiholozi diljem svijeta dokazali su kako je 90% komunikacije – neverbalno i radi toga je od velike važnosti kakav prvi dojam odaje tvoj brand. Najvažniju ulogu ovdje imaju boje, naime dobro je znano da crvena asocira na opasnost, zelena se povezuje sa prirodom, plava s vodom i slično. Odaberi boje u skladu sa svojom vizijom koje će publici prenijeti valjanu poruku.

4. Fotografije

Sigurno znaš da slika govori više od tisuću riječi i zato neka tvoje slike budu originalne i visoke kvalitete jer su upravo one te koje predstavljaju tvoje profile na društvenim stranicama ili web stranici. Ukoliko imaš smisla za estetiku izradi ih sam, te uredi u online programu, a ako uistinu nisi za to ne budi škrtica i prepusti to profesionalcima. Jer radi se o tvome brandu, zar ne?

5. Dosljedna komunikacija

Jednom razvijen brend, potrebno je biti pokriven u svakom segmentu komunikacije; onoj sa kupcima, dobavljačima i odnosima s javnošću. Naravno, kako to sam NE STIŽEŠ (dokle god kloniranje ne postane legalno, naravno!), na snagu stupa zapošljavanje personala – jer upravo su oni tvoj najveći brand promotori! Zato, pomno biraj svoj tim!

 

To bi bilo to od nas. Za sami početak i više nego dovoljno, a ukoliko imaš još dodatnih pitanja, stojimo ti na raspolaganju.

I ne zaboravi, početkom listopada započinje serija besplatnih edukativnih predavanja koja ti u ovome mogu pomoći.

Facebook
Tajne instagrama

10 tajni Instagram-a

Koliko vremena provodiš na Instagramu?Spadaš li i ti među one koji svaki slobodni trenutak provode

Oglašavanje na internetu

Oglašavanje na Internetu

Moto današnjeg uspješnog poslovanja glasi: „Ništa bez internet oglašavanja!“, a slagao se ti s time