Kako pokrenuti blog na web stranici

Svijet digitalnog marketinga pun je malih, ali jaaako značajnih trikova. Poznaješ li one najosnovnije?
Danas pišemo na temu zašto nam je u poslovanju potreban blog, te na koji način upravo on privlači nove potencijalne kupce.
Kako pokrenuti blog
Kako pokrenuti blog

Na spomen bloga ljudi odmah pomisle na one modne, te ih radi toga na neki način sabotiraju misleći pritom kako je blog nekoristan, te nam nepotrebno iziskuje dragocjeno vrijeme. Međutim, o čemu se ovdje zapravo radi?

 

Blog možemo nazvati i „osobni dnevnik“ jer osobe koje ga pišu na taj način izražavaju vlastitu kreativnost pišući o odabranoj temi (od politike pa sve do cipela…), a sa druge strane čitateljima pružaju mnogobrojne informacije.

 

Najprije se koristio za osobnu uporabu, međutim kasnije su i poslovni subjekti otkrili prednosti ovog načina oglašavanja, te ga i dan danas uvelike upotrebljavaju. Na koji način? Uvrštavanjem pomno odabranog teksta u blog, pritom birajući adekvatne ključne riječi, podižemo rang i vidljivost naše stranice u tražilicama.

SEO optimizacijom, također, usmjeravamo nove potencijalne kupce na našu web lokaciju.

Dokazano je da:

  • Blogovi su preko 60% utjecajniji od časopisa
  • Tvrtke koje koriste blog postove 15 ili više puta mjesečno dobivaju pet puta više prometa od tvrtki koje ne blogaju
  • Tvrtke koje su povećale bloging s tri do pet objava na šest do osam objava mjesečno, gotovo su udvostručile svoj promet

Zvuči primamljivo, zar ne?

Native marketing (prirodni marketing) se također koristi u digitalnom poslovanju. A što je pak to?


To je vrsta oglasa koji su na originalan i zanimljiv način integrirani u sadržaj, a što je najbitnije nisu zamorni za publiku i ne prekidaju nikakve radnje koje radimo dok surfamo.

 

Najpoznatiji primjer native marketinga je Netflixov, naime u suradnji sa New York Timesom objavljen je oglas u obliku teskta o ženama u zatvoru, a na taj se način istovremeno reklamirala Netlixova nova serija „Orange is the new black“ čija se radnja temelji na životu žena u zatvoru. Znači, na diskretan, te najbitnije ne zamarajući način pružena je važna informacija korisnicima.

 

Ukoliko si se premišljao da li i tvoja tvrtka treba blog, nadamo se da smo te barem donekle uvjerili da je odgovor potvrdan, te stoga, zasući rukave i bacaj se na posao što prije ili još jednostavnije – obrati se nama!

Facebook
Tajne instagrama

10 tajni Instagram-a

Koliko vremena provodiš na Instagramu?Spadaš li i ti među one koji svaki slobodni trenutak provode

Oglašavanje na internetu

Oglašavanje na Internetu

Moto današnjeg uspješnog poslovanja glasi: „Ništa bez internet oglašavanja!“, a slagao se ti s time

Iskoristi potencijal digitalnog marketinga

ZATRAŽI BESPLATNU PONUDU